Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

zelené fazolky s česnekem a tymiánem

Zpět
  • Autor: Merula
  • Doba přípravy (min.): 10
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
z fazolky zelené krájené350
Česnek6
Máslo čerstvé6

Dochucovadla:

sůl, tymián

Energetická hodnota celkem: 747 kJ

Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 26, SAFA (g): 3, Cukry (g): 13, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 374 kJ

Bílkoviny (g): 2, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 13, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Rozmražené fazolky dáme na pánev s rozehřátým máslem, osolíme a přidáme tymián (čerstvý je pochopitelně lepší). Mícháme asi pět minut, event. přilijeme něco vody, aby se to nepřismahalo. Potom přiklopíme a necháme dusít asi dvě, tři minuty. Mezitím si připravíme dva tři stroužky česneku, sundáme poklici a česnek na fazolky prolisujeme. Ještě chvíli mícháme, aby se česnek s fazolkami rovnoměrně promísil. Sundáme z ohně a můžeme servírovat. Je to vhodné jako příloha, anebo jako hlavní jídlo - v tom případě si dávám obě porce najednou. Můžeme si udělat i směs se sýrem, já mám ráda Nivu, nemusí jí být moc, ale i tak fazolky krásně dochutí.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři